BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 20, 2010

KASIH TERPATRI :)


بارك الله لكما و بارك عليكما و جمع بينكما في الخير  
7 Jun 2010

Selamat pengantin baru kepada kekanda sulungku ; Nur Zuriyatie Aziz dan suaminya Mohd Suhaimi Tajuddin. Beyt Muslim yang selamat dibina atas redha kedua ibu bapa dan semestinya mengundang redha Allah diharap berkekalan sampai syurga.
Sekarang baru merasa kasih sayang seorang abang..Baru merasa 'meriahnya suasana ada orang baru ni..

Walimah yang dirancang berjalan lancar,alhamduliLLAH..Nikmat kesihatan yang Allah pinjamkan kepada kami sekeluarga menjadi ratib syukur seusai solatku sekarang.Persediaan untuk walimah banyaknya dikawal ayah :) ..Walimah yang tiada pereka dalaman,walimah yang tiada deejay yang bertugas,walimah yang sangat simple dan jimat..


Bilik - idea,tenaga dan maintenance sumenya hasil dari kejesama kami sekeluarga. Sweet..mungkin itu tamsilan kasih sayang dan ikhlas kami bersama..Kata orang,bila buat sesuatu dengan kasih sayang ni,benda biasa pun akan jadi luar biasa indanya :)

Hantaran - Ditempah sepenuhnya..Tak sempat nak wat sendiri.Sebab terlalu sibuk dengan tanggungjawab di kampung (menjaga tuk dan tuk wan yang kurang sihat,syafakumuLLAH)

Makanan - Teringat perbualan saya dengan ayah.." Ayah nak jaga makanan yang kita jamu kat orang ja.Bagi hat tu sedap,rumah kita hias biasa-biasa cukuplah.Kena jaga hati orang mai kenduri kita ni dan dapat pahala sebab jamu makanan yang terbaik kita mampu bagi" ... SubhanaLLAH..Ayah mengajar aku erti ihsan dan ithar kepada sesama saudara.Ayah;Seorang lelaki yang tidak pernah mendapat tarbiyah sistematik seperti diriku begitu lekas mempraktikkan tingkatan ukhwah tertinggi - ithar..Benarlah,ukhwah itu bukan perlu dibuat-buat, dipaksa bentuk dan bina..Tapi datangnya ruh ukhwah itu dari hati yang terikat kemas dengan Rabb..
Tetamu - 98% hadir,alhamduliLLAH..Ayah menjemput sekitar 1200 orang..Dengan berkat doa,hari yang sesuai dan mudah untuk dihadiri, walimah kak meriah dengan limpahan ikatan sillaturrahim dan mawaddah dari sanak saudara,jiran tetangga dan sahabat handai..

Akhirnya, sekadar mencoret peristiwa penting dalam kehidupanku..Tahniah,kak..Jadi isteri yang solehah,ya :) 
Doakan saya..Moga diberi kesempatan untuk menjadi isteri yang taat kepada Allah dan suami saya :) 

0 comments: